YMCA Rotterdam

Onze organisatie biedt kinderen, tieners en jongeren een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen.

CJV Vlaardingen wint de Waterweg Cultuurprijs 2019 in samenwerking met KITE educatie

CJV Vlaardingen wint de Waterweg Cultuurprijs 2019 in samenwerking met KITE educatie

De Waterweg Cultuurprijs 2019 stond in het teken van ‘Taal in de breedste zin van het woord’. In deze editie wilde het bestuur van de Stichting Waterweg Cultuurprijs vooral projecten stimuleren waarin taal het verschil maakt. KITE educatie en CJV Vlaardingen namen voor hun project ‘Vlaardingen van de toekomst’ een eigenzinnige interpretatie van het thema als uitgangspunt: digitaal. Codetaal en programmeertaal, als taal van de techniek en dus: de taal van de toekomst. Deze twee organisaties hebben elkaar gevonden in een gedeeld doel: het creëren van een serie speciaal ontworpen workshops waarin kinderen op eigen en experimentele wijze kennis maken met deze taal.

Als bijdrage aan de realisering van het project en een sculptuur van de Vlaardingse kunstenaar Dike Hof hebben KITE educatie & CJV Vlaardingen een prijs van 15.000 euro in ontvangst mogen nemen.

Joost Vlasblom

Reacties zijn gesloten.
(c) 2019 - YMCA Rotterdam