YMCA is een echte bottom-up organisatie. Dit betekent dat de lokale YMCA/ CJV’s inspelen op de ontwikkelingen en behoefte in de wijk of gemeente. Hierdoor heeft elke vereniging zijn eigen identiteit en activiteiten.

Hieronder een kort overzicht:

YMCA Blijdorp; YMCA gaat zich uitbreiden naar de wijk Blijdorp. Een groep enthousiaste vrijwilligers, die zelf ook in de wijk woont, wil in het voorjaar van start gaan met de eerste jeugdactiviteiten.

CJV Feijenoord; Is een echt buurthuis, waar de deuren altijd open staan en iedereen welkom is. Elke week zijn er een aantal terugkerende activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Dit zijn diverse knutselclubjes, de jongerensoos en naai- en computerlessen.

Jeugdcentrum HI Ambacht; De Hervormde Jeugdfederatie met tal van wekelijkse clubavonden en andere activiteiten. Zoals een hobbyclub waar de mooiste figuurzaagwerkjes worden gemaakt en het Pinksterkamp.

YMCA Krimpen; Is een leuke en ondernemende vereniging voor iedereen, jong en oud. Wekelijks is er een knutselclub en een toneelgroep en klaverjasavond voor volwassenen.

YMCA Maassluis; YMCA Maassluis is een vereniging die de leukste activiteiten organiseert voor jeugd en jongeren. Onze activiteiten staan in het teken van leren samenwerken, respect voor elkaar, talenten ontwikkelen en plezier maken.

CJV Overschie; Een gezellige en actieve vereniging met wekelijkse clubavonden voor jongens, meiden en tieners. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een Zomerkamp.

CJV Schiedam; Een actieve vereniging met tal van leuke activiteiten zoals een wekelijkse jeugdclub, maandelijkse kinderdisco, zomerkampen en dart- en feestavonden voor volwassenen.

CJV Sliedrecht; Gezellige clubavonden voor kinderen met bijbelse verhalen, spel en knutselwerkjes.

CJV Vlaardingen; Eén van de grootste jeugdverenigingen in de regio met gespecialiseerde activiteiten zoals de FICO filmmiddag, zomerkampen, theater, dans, freerunning en kickboksen. Ook organiseert de vereniging de jaarlijkse Sinterklaasintocht in de binnenstad.